Rug-, nek- en schoudermassage is een stevige massage die ontspanning en verlichting geeft aan vermoeide of gespannen spieren.

Spanning manifesteert zich bij veel mensen in de schouderbladen en in de nek. Niet alleen door een verkeerde werkhouding en veel zittend werk, maar ook omdat werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. We vinden maar weinig manieren om spanning in lichaam en geest los te laten waardoor lichamelijke klachten zich kunnen ontwikkelen.

 

Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien.

Goed om te weten:

  • Met een rug-, nek en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en lichamelijke pijn vermindert.
  • Daarnaast is deze massage ook bijzonder ontspannend voor lichaam en geest, ook wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus.